Specialistii in marketingul digital se ocupa de mai multe aspecte precum managementul social media, marketingul de continut, reclamele platite, dar si marketingul prin e-mail. Cu toate acestea, marketingul prin e-mail ramane in continuare unul dintre cele mai eficiente si populare canale pentru a ajunge cu usurinta la clientii tai, oferindu-ti posibilitatea de a construi o relatie directa cu acestia. Dar, chiar daca este eficient, se poate intampla de multe ori ca rezultatele sa nu fie cele asteptate.
Iata cateva greseli frecvente pe care le-ai putea face:
1. Adaptabil pentru mai multe tipuri de dispozitive
Suntem in 2023, iar majoritatea dintre noi petrecem foarte mult timp pe telefon, de la activitatea pe retelele de socializare, pana la citirea unor carti. Daca e-mailurile tale arata ciudat pe dispozitivele mobile, te poti astepta sa ai o “dezabonare” in masa. Asigura-te ca acele e-mailuri sunt adaptate si usor de citit, indiferent de dimensiunea ecranului.
2. Prea mult continut
Nimeni nu are timp sa citeasca un roman atunci cand isi verifica e-mailurile. Daca incarci prea mult text, imagini si GIF-uri in e-mailurile tale, iti vei plictisi audienta. Mentine-le concise, captivante si la obiect.
3. Titlurile plictisitoare
Imagineaza-ti asta: e-mailul tau este un film de succes, iar titlurile sunt trailerul. Daca trailerul tau e prost, nimeni nu cumpara bilete. Imbunatateste acele titluri cu descrieri captivante, pline de viata sau emoji-uri pentru a creste conversiile si rata de deschidere a e-mailurilor.
4. Nu ignora segmentarea
Trimiti acelasi e-mail intregii liste? Mare greseala. Oamenii au interese diferite. Segmenteaza-ti lista in functie de preferinte, comportament sau demografie. Nu ai recomanda un restaurant de burgeri unui vegan, nu-i asa?
5. Lipsa unui Call to Action
Ok, le-ai captat atentia cititorilor – acum ce urmeaza? Un call to action ar trebui sa fie “vedeta” e-mailului tau, nu sa fie ascuns in umbra. Fa-l clar, imposibil de refuzat si situat in centrul atentiei.
6. Lipsa Testarii A/B
Nu esti cititor de ganduri si nici strategia ta de marketing prin e-mail nu este. Testarea A/B este cel mai bun prieten al tau pentru a afla ce functioneaza pentru publicul tau. Nu omite acest pas – testeaza titlurile, elementele vizuale dar si call to action-urile.
Acum ca ti-ai format o idee despre ceea ce sa nu faci in strategia ta de email marketing, vei putea atrage cu usurinta mai multi cititori, iar conversiile tale se vor imbunatatii considerabil.